Inzerce

Kvalitní plynový gril, který koupíte na hawaj.cz vám zajistí skvělé letní chvíle s přáteli na zahradě


45 min
Helčiny vdolky Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: Helena Šípková

No Picture Suroviny

150 g mouka Jizerka, 50 g mouka rýžová, 1 van.cukr, 1 lžíce cukru krupice, 1 vejce, citronová kůr a špetka soli.   Na kvásek -  10 g droždí, 0,5 dcl mléka,1 lžička cukru.




Příprava

     Vdolky - vymísíme hladké těsto,které rozválíme na 2 cm silnou placku,sklaeničkou vykrojíme vdolečky a necháme na vále asi 15 min.kynoutSmažíme zvolna po obou stranách do růžova.Zdobíme podle zvyklostí – tvaroh nebo šlehačka,povidla.Můžeme také vytvarovat kroužky,které po usmažení obalíme ve skořicovém cukru.

     Loupáky,šátky,hřebeny,… -po vymísení těsta vytvarujeme požadované tvary výrobků a necháme kynout asi 20 min. Při kynutí rosíme těsto vodou,aby neokoralo a zůstalo vláčné. Po 20 min.necháme trochu oschnout,namašlujeme vejcem a loupáky posypeme mákem.Pečeme ve vyhřáté troubě 190 -200°C asi 12 -14 min podle velikosti.

 

 
Poznámka

bez popisu

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: So 19. červen 2010, 10:20:12 CEST Zobrazeno:15582 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

mrkvové šátečky,  Hraběnčin kolář,  Roláda od Martiny,  Amaretto Cheesecake,  PLNĚNÉ MORAVSKÉ KOLÁČE,  Bratislavské rohlíčky,  Vodníkova vel. buchta,  Ovocný dort s jog. krémem,  roláda se šlehačkou,  Kakaové rohlíčky,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.    Pohyb, sport a cvičení.