Inzerce

Kvalitní plynový gril, který koupíte na hawaj.cz vám zajistí skvělé letní chvíle s přáteli na zahradě


1 h
Měkounké vánoční medovník Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: Hana Zýková

No Picture Suroviny

300 g mouky Jizerka, 125 g moučkového cukru, 50 g rostlinného tuku,2 celá vejce,2 plévkové lžíce medu,1/2 lžičky sody bikarbony, 1 kávová lžička mleté skořice,trošku rozemletých hřebíčků a anýzu (lze použít perníkové koření).




Příprava

Do nádoby dáme všechny ingredience a nad párou z nich vypracujeme ručním hnětačem těsto.Pak ho necháme přikryté odležet 24 hodin na chladném místě.Potom ho vyválíme na pomoučeném válu na výšku 1 cm(může být i 0,5cmm).Formičkami vykrajujeme medovníky a pokládáme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě při 150 -180 °C

asi 15 min.Po upečení potřeme povrch rozšlehaným vejcem a po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou( 1 bílek vymícháme s 2 polévkovými lžícemi moučkového cukru).Medovníčky jsou hned měkké a mohou se konzumovat bez odležení.

 

 
Poznámka

bez popisu

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: So 19. červen 2010, 09:58:49 CEST Zobrazeno:12933 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

Brownies bez mouky,  Americké sušenky s datli,  Karamelové řezy,  Bezlepkové linecké od Nominalu,  Pochválené rohlíčky,  Piškoty,  Jgurtový závin,  Kakaové rohlíčky,  Banánová buchta–pohanková,  roláda se šlehačkou,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.    Pohyb, sport a cvičení.