Měkounké vánoční medovník | |
Autor receptu: Hana Zýková |
Suroviny 300 g mouky Jizerka, 125 g moučkového cukru, 50 g rostlinného tuku,2 celá vejce,2 plévkové lžíce medu,1/2 lžičky sody bikarbony, 1 kávová lžička mleté skořice,trošku rozemletých hřebíčků a anýzu (lze použít perníkové koření). |
Příprava Do nádoby dáme všechny ingredience a nad párou z nich vypracujeme ručním hnětačem těsto.Pak ho necháme přikryté odležet 24 hodin na chladném místě.Potom ho vyválíme na pomoučeném válu na výšku 1 cm(může být i 0,5cmm).Formičkami vykrajujeme medovníky a pokládáme na plech vyložený papírem na pečení. Pečeme ve vyhřáté troubě při 150 -180 °C asi 15 min.Po upečení potřeme povrch rozšlehaným vejcem a po vychladnutí zdobíme bílkovou polevou( 1 bílek vymícháme s 2 polévkovými lžícemi moučkového cukru).Medovníčky jsou hned měkké a mohou se konzumovat bez odležení.
|
Poznámka bez popisu
|
Hlasování Pro recept můžete hlasovat pouze jednou. Nejlepí hodnocení je 5 hvězdiček |
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: So 19. červen 2010, 09:58:49 CEST | Zobrazeno:12933 krát |
Brownies bez mouky, Americké sušenky s datli, Karamelové řezy, Bezlepkové linecké od Nominalu, Pochválené rohlíčky, Piškoty, Jgurtový závin, Kakaové rohlíčky, Banánová buchta–pohanková, roláda se šlehačkou,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Vechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.
Pohyb, sport a cvičení.