Inzerce

Kvalitní plynový gril, který koupíte na hawaj.cz vám zajistí skvělé letní chvíle s přáteli na zahradě


30 min
Rýžový nákyp s ovocem Point 1Point 2Point 3Point 4Point 5
Autor receptu: Peter

Rýžový nákyp s ovocem Suroviny

400 ml mléka, 80 g rýže, 200 g měkkého tvarohu, 30 g másla, 2 vejce, 50 g cukru, vanilkový cukr, sůl, tuk na vymazání formy, 250 g ovoce (jablka, třešně, višně, meruňky, švestky), moučkový a vanilkový cukr na posypání.



Příprava

Přebranou, propláchnutou rýži spaříme třikrát vařící vodou, ocedíme a necháme odkapat a v mírně osoleném mléce uvaříme doměkka (nejlépe ve dvouplášťovém hrnci). Máslo rozetřeme s cukrem, tvarohem a žloutky, přidáme vanilkový cukr, hustou rýžovou kaši a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymaštěné nákypové formy, poklademe očištěným, pokrájeným, popřípadě odpeckovaným ovocem a upečeme dozlatova. Posypeme moučkovým a vanilkovým cukrem a podáváme. Čerpáno z časopisu Vlasta staršího data vydání.

 

 
Poznámka

bez popisu

 

 
Hlasování

Pro recept můžete hlasovat pouze jednou.
Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček

 

Komentáře


Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře.


Aktualizováno: Čt 31. březen 2011, 19:26:51 CEST Zobrazeno:12995 krát

Mohlo by Vám také chutnat...

Bezlepkový ořechový nákyp s ovocem,  Bezlepkový velikonoční mazanec,  Pohankové ovocné knedlíky,  Bezlepkové lívance,  BEZLEPKOVÝ PUDING S HORKÝMI MALINAMI,  Banán v kakaové omáčce ,  Jáhlový nákyp,  Žemlovka,  Palačinky,  Banánové lívanečky,  


Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.




Všechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.    Pohyb, sport a cvičení.