1 h 30 min
Dýňová polévka | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Autor receptu: Lenka Škulinová |
![]() ![]() |
Suroviny 1 ks brambora 1 dýně - hokaido 2 ks mrkev 1 ks šalotka 1 PL olivového oleje 1 zakysaná smetana sůl pepř 1 stroužek česneku 1 kostka zeleninového bujónu (bezlepkového) 750 ml vody |
Příprava Očištěné mrkve a oloupanou brambory nakrájíme na kostky, dýni omyjeme, odstraníme dužinu a pecky, nakrájíme na kostky. V hrnci rozehřejeme olej, na něm zesklovatíme nadrobno nakrájenou šalotku, přidáme nakrájenou zeleninu a za občasného promíchání vše ještě chvíli posmažíme. Přidáme bujón, vodu, sůl a pepř a necháme pomalu vařit, cca 45 minut dokud zelenina úplně nezměkne. Přidáme oloupaný česnek, zakysanou smetanu a tyčovým mixérem polévkovou směs důkladně rozmixujeme. Na talíři dochutíme třeba kousky másla a zakysanou smetanou. Můžeme podávat s chlebem nebo toastem, topinkou apod.
|
Poznámka Pro případ, že budete polévku připravovat pro někoho se sníženou funkcí slinivky, je dobré vynechat olej a česnek, i bez toho je polévka chuťově výborná.
|
Hlasování Pro recept můžete hlasovat pouze jednou. Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček |
Komentáře
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: Ne 23. srpen 2020, 13:52:56 CEST | Zobrazeno:5275 krát |
Mohlo by Vám také chutnat...
Bramboračka s houbami, Dýňová polévka, Polévka z červené řepy, Nočky do polévky, Dýňová polévka, Zeleninový vývar s nočky, Játrové knedlíčky, Slavnostní čočková, Brokolicový krém., Studená polévka z čufy s mrkví,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.