45 min
Zeleninové karbanátky | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Autor receptu: Kateřina Fišarová |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Suroviny Na asi 20 malých karbanátků: 10dkg jáhelných vloček, mrkev, celer, petržel, cibule, medvědí česnek, 2 vejce, bezlepková mouka, sůl, kukuřičná strouhanka, sádlo na smažení |
Příprava Zeleninu nakrájíme na malé kostičky nebo nahrubo nastrouháme. Ve slané vodě ji uvaříme na skus. Můžeme přidat BIO bujón. Uvařenou zeleninu včetně vývaru nalijeme k vločkám, přidáme nakrájený čerstvý medvědí česnek (nebo petržel, pórek, jarní cibulku), 2 vejce, osolíme a zamícháme. Necháme odstát, vychladnout a nabobtnat vločky. Pokud je těsto řídké, zahustíme ho bezlepkovou moukou nebo krupicí. Poté lžící nabíráme těsto a tvarujeme karbanátky, které obalujeme v kukuřičné strouhance. Smažíme na rozpáleném sádle dozlatova. Podáváme s bramborem nebo bramborovou kaší.
|
Poznámka obr.1 - směs vloček, vařené zeleniny včetně vývaru, vajec, medvědího česneku, soli obr.2 - zamíchaná směs obr.3 - směs v kukuřičné strouhance obr.4 - připravené karbanátky na smažení
|
Hlasování Pro recept můžete hlasovat pouze jednou. Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček |
Komentáře
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: Ne 5. květen 2013, 23:56:21 CEST | Zobrazeno:26896 krát |
Mohlo by Vám také chutnat...
Quinoa s rajčátky, Klářiny bramboráky, Bezlepkové placičky, Špenátová roláda, Carpacio z červené řepy s modrým sýrem , Bezlepkové těsto na pizzu, Noky se špenátem a čerstvým sýrem, Bedov hermelin, Rajská, Špenátové brambory s tofu,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.