| Helčiny vdolky | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
| Autor receptu: Helena Šípková |
|
Suroviny 150 g mouka Jizerka, 50 g mouka rýžová, 1 van.cukr, 1 lžíce cukru krupice, 1 vejce, citronová kůr a špetka soli. Na kvásek - 10 g droždí, 0,5 dcl mléka,1 lžička cukru. |
| Příprava Vdolky - vymísíme hladké těsto,které rozválíme na 2 cm silnou placku,sklaeničkou vykrojíme vdolečky a necháme na vále asi 15 min.kynoutSmažíme zvolna po obou stranách do růžova.Zdobíme podle zvyklostí – tvaroh nebo šlehačka,povidla.Můžeme také vytvarovat kroužky,které po usmažení obalíme ve skořicovém cukru. Loupáky,šátky,hřebeny,… -po vymísení těsta vytvarujeme požadované tvary výrobků a necháme kynout asi 20 min. Při kynutí rosíme těsto vodou,aby neokoralo a zůstalo vláčné. Po 20 min.necháme trochu oschnout,namašlujeme vejcem a loupáky posypeme mákem.Pečeme ve vyhřáté troubě 190 -200°C asi 12 -14 min podle velikosti.
|
| Poznámka bez popisu
|
| Hlasování Pro tento recept jse již hlasoval/a |
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
| Aktualizováno: So 19. červen 2010, 10:20:12 CEST | Zobrazeno:18428 krát |
Ovocný dort s jog. krémem, štrůdlíci se zakysanou smetanou, Perníkový beránek, Velikonoční kynutý kolář ala volské oko, Bezlepkové sušenky, Kávový dortový korpus, Koláče paní Musilové, Mazanec, Kukuřičné Muffiny, Bábovka,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
E-mail: info@bezlepkova-kucharka.cz
FAQ
Musím se pro přidání receptu na bezlepkové kuchařce
registrovat?
Vaše stránky se mi líbí a rád(a) bych Vás podpořil(a).
Jakým zpusobem to mohu udělat?
Na stránce jsem našel(a) chybu nebo něco nefunguje.
Kam mám napsat?
Partneři stránek:
Vechna práva vyhrazena. Je zakázáno kopírovat jakýkoliv obsah stránek. -- Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.
Web Uzdravim.cz informuje o nemocech.
Pohyb, sport a cvičení.

