Helčiny vdolky | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Autor receptu: Helena Šípková |
![]() |
Suroviny 150 g mouka Jizerka, 50 g mouka rýžová, 1 van.cukr, 1 lžíce cukru krupice, 1 vejce, citronová kůr a špetka soli. Na kvásek - 10 g droždí, 0,5 dcl mléka,1 lžička cukru. |
Příprava Vdolky - vymísíme hladké těsto,které rozválíme na 2 cm silnou placku,sklaeničkou vykrojíme vdolečky a necháme na vále asi 15 min.kynoutSmažíme zvolna po obou stranách do růžova.Zdobíme podle zvyklostí – tvaroh nebo šlehačka,povidla.Můžeme také vytvarovat kroužky,které po usmažení obalíme ve skořicovém cukru. Loupáky,šátky,hřebeny,… -po vymísení těsta vytvarujeme požadované tvary výrobků a necháme kynout asi 20 min. Při kynutí rosíme těsto vodou,aby neokoralo a zůstalo vláčné. Po 20 min.necháme trochu oschnout,namašlujeme vejcem a loupáky posypeme mákem.Pečeme ve vyhřáté troubě 190 -200°C asi 12 -14 min podle velikosti.
|
Poznámka bez popisu
|
Hlasování Pro tento recept jse již hlasoval/a |
Komentáře
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: So 19. červen 2010, 10:20:12 CEST | Zobrazeno:16957 krát |
Bezlepkové medovníčky , Barevné pudinkové řezy , Vanilkové rohlíčky, Jablkový koláč s krémem, štrůdlíci se zakysanou smetanou, Rychlý koláč, Ovocný dort s jog. krémem, Makovec, Koláče paní Musilové, Pudinková buchta z klubu,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.