Mazanec | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Autor receptu: Helena Šípková |
![]() |
Suroviny 190 g mouka Jizerka, 60 g rýžová mouka, 1/4 lžička soli, 60 g rozpušť.másla, 50 g cukru, 1 žloutek, 1 vejce na mašlování,citronová kůra.Mandle na posyp. Na kvásek 25 g droždí ,1 dcl mléka a trochu cukru |
Příprava Po vymísení těsta vytvarujeme bochánek a necháme kynout ve vlhku a teple. Po částečném nakynutí povrch nařízneme do křížku.Pře pečením lehce namašlujeme vejci a posypeme sekanými mandlemi. Pčeme asi 30 – 35 min při teplotě cca 180 °C
|
Poznámka bez popisu
|
Hlasování Pro tento recept jse již hlasoval/a |
Komentáře
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: So 19. červen 2010, 10:21:30 CEST | Zobrazeno:24944 krát |
Velikonoční kynutý kolář ala volské oko, bezlepkový perník za 5 minut, Koláč z manga, Bublanina s ovocem, Ovesné sušenky s čufou a rozinkami, Letní koláč, mrkvové šátečky, Třené těsto základní , Likérová bábovka, Makovec,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.