5 min
Bezlepkový chléb | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Autor receptu: Klubceliakie |
![]() |
Suroviny 20 dkg mouky Mantler 15 dkg pohankové mouky 5 dkg amarantové mouky 1 sáček sušeného droždí Oetker 4 - 5 dcl teplé vody 10 dkg vařených strouhaných studených brambor 5 dkg jemně strouhaného tvrdého sýra 1 kávová lžička xantanové gumy (nemusí být) 1 polévková lžíce oleje 1 polévková lžíce octa po 1 kávové lžičce soli, cukru, drceného kmínu slunečnicová nebo sezamová semínka 1 vejce (nemusí být) sádlo na pomazání |
Příprava Ze všech přísad zpracujeme důkladně těsto. Dáme do větší chlebíčkové formy silně vymazané polotuhým sádlem a necháme kynout 30 min. v teple přikryté mikrotenem. Pomažeme rozpuštěným sádlem a pečeme v předehřáté troubě na 180 ºC asi 45 minut. Vyklopíme na rošt (jinak spodek vlhne), pomažeme dno a boky sádlem a necháme pod utěrkou chladnout. Čerstvý je výborný, druhý den je lepší rozpečený v toustovači nebo mikrovlnce. Vodu s octem můžeme nahradit ½ litrem vlažného podmáslí.
|
Poznámka Pečeme-li chléb v pekárně, dáme pouze 3 dcl vody a pouze 1 kávovou lžičku droždí.
|
Hlasování Pro tento recept jse již hlasoval/a |
Komentáře
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: Po 29. březen 2010, 18:38:03 CEST | Zobrazeno:19604 krát |
Mohlo by Vám také chutnat...
Tmavý chléb, Chleba bez hotové směsi , Placky s rozmarýnem, Slané pečivo, Bezlepkové makové krekry , Rohlíčky obzvlášť vypečen, Bezlepkové bagety , Bramborový chleba, bezlepkové rohlíky - 8 ks, Bezlepková veka,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.