30 min
Jáhlový nákyp | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Autor receptu: Klub celiakie Brno |
![]() |
Suroviny 25 dkg jahel 1 litr mléka 3 vejce 2 – 3 lžíce mletého cukru trochu soli 1/8 másla jablka, švestky, meruňky |
Příprava Jáhly důkladně propláchneme horkou vodou (jinak jsou hořké), vsypeme do osoleného vřelého mléka a vaříme dokud nezačnou pukat (asi 10 minut). Pak vmícháme cukr, přikryjeme a necháme bobtnat. Do vlažných jahel vmícháme žloutky, kostičky jablek a sníh z bílků. Urovnáme do vymazaného pekáčku, poklademe plátky másla a pečeme v troubě předehřáté na 180O C asi 30 – 40 minut (podle výšky těsta). Pokud dáváme do nákypu švestky nebo meruňky, dáme polovinu směsi, poklademe ovocem a přikryjeme druhou polovinou.
|
Poznámka bez popisu
|
Hlasování Pro recept můžete hlasovat pouze jednou. Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček |
Komentáře
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: So 1. květen 2010, 19:21:00 CEST | Zobrazeno:14477 krát |
Mohlo by Vám také chutnat...
Zapečená rajčata, Bramborový nákyp, Tvarohové knedlíky, Quinoa s rajčátky, Bedov hermelin, Bramborový nákyp s kedlub, BEZLEPKOVÉ PLACIČKY , Pizza, Bramborové koblihy, Pizza akorát pro 3,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.