Quinoa s rajčátky | ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Autor receptu: Lenka Beranová |
![]() |
Suroviny půl hrnečku quinoy půl hrnečku vařené cizrny 2 lžíce olivového oleje 1 cibule sušená rajčátka naložená v oleji sůl bylinky (bazalka, rozmarýna, tymián...) |
Příprava Quinou uvaříme podle návodu na krabičce (propláchneme, zalijeme dvojnásobkem vroucí vody, vaříme 15-20 minut, případně doléváme vodu, osolíme). Na oleji opečeme cibuli, přimícháme uvařenou quinou a cizrnu, dochutíme bylinkami a prohřejeme. Na talíři posypeme nakrájenými sušenými rajčátky. Podáváme se zeleninovým salátem.
|
Poznámka Quinoa je vysokohorská plodina z Jižní Ameriky s velmi výhodným složením a zajímavou chutí. U nás je možné ji koupit v prodejnách se zdravou výživou nebo v drogerii DM. Recept je možné donekonečna obměňovat. Místo rajčátek použít houby nebo uzeninu, místo cirzny jakékoliv jiné luštěniny, dokonce i místo quinoy třeba pohanku.
|
Hlasování Pro recept můžete hlasovat pouze jednou. Nejlepší hodnocení je 5 hvězdiček |
Komentáře
misisnik | 10.07.2010, 20:08 |
Podle obrázku to vypadá dobře ! A určitě to tak i chutná :) | |
Neregistrovaní uživatelé nemají povoleno psát komentáře. |
Aktualizováno: So 10. červenec 2010, 17:49:30 CEST | Zobrazeno:16838 krát |
Rajská, Zapečený lilek se sýrem, Ovocné tvarohové knedlíky, Bramborový nákyp s kedlub, Bezlepkové těstoviny s houbovou omáčkou, Bramborové bochánky, Brokolicová paštika, Bezlepkové noky s tomatovou omáčkou, Špenátová roláda, Jáhlový nákyp,
Bezlepkové recepty pro všechny, které trápí bezlepková dieta.